Sweet Emma & The Mood Swingers blev kända för sin boogie baserad musik men efter en tid började de spela swing från 1940-talet. De började med andra ord spelade för en glada publik och glada dansare på olika swing och lindy hop klubbar i Sverige.

Deras första CD "mer!" släpptes 2006. Sedan dess har de spelat över hela Sverige och i grannländer som Finland och Danmark vid en rad olika evenemang. Sweet Emma & The Mood Swingers har varit känt för sina vilda och energiska scenframträdanden på Jazz & Blues festivaler i och utanför Sverige. De har spelat på rockabilly klubbar, retro musikfestivaler och på Mc Cormack s Ballroom i Leipzig, Tyskland i Belgien och i England. Deras andra CD "Turn it up!" släpptes 2008 och deras senaste skiva släpptes 2011 "Home sweet home" och är en live-skiva. Bandet firade 10 års jubileum i höstas med en stor spelning i Uppsala. Idag spelar bandet rhythm n´blues med inslag av swing och boogie woogie.

De låtar som utförs av bandet är låtar som tar dig till en tid då swing var populärt och boogie-woogie hördes i alla klubbar.

Emma Sannervik - Kontrabas
Anders Söderberg - Sång och munspel
Daniel Olsson - Trummor
Niklas Dackborn - Piano
Magnus Ottner - Gitarr
Olle Thunström - Tenorsax
Martin lood - Trumpet

Läs mer på http://www.sweetemma.se