Nu är det full fart med planeringen av årets festival och den som nu håller i trådrarna är Maria Saine som är ny projektledare. Johan Sjölund fortsätter som aktiv styrelseledamot men fokuserar på konceptutveckling, sponsorkontakt och Kustkulturevenemang. Årets Sjödagar infaller den 16-20.7 och i år kommer vi satsa extra mycket på hantverkare och åländska produkter. Vi vill med andra ord få med många försäljare till marknaden som kan erbjuda besökarna det bästa av Åland. Om du är intresserad av att delta, kontakta oss.

I år går även Nordiska Mästerskapen i 5M (femmor) av stapeln. Klassiska femmor kommer till Åland för att tävla den 17-19.7.2014. Tävlingarna som förväntas bli en riktig publikdragare hålls på Slemmern. Detta arrangeras av MSF i samarbete med Ålands Sjödagar. Eckerölinjen står som huvudsponsor för evenemanget.

Nästa år, 2015, kan Ålands Sjödagar stolt titulera sig som värd för Nordiskt kustkulturevenemang. Även gällande det pågår arbetet just nu för fullt! Är du åländsk artister eller hantverkare och intresserade att delta på årets evenemang i Oslo, kontakta oss!

Soliga hälsningar från Sjökvarteret

Maria Saine - Ålands Sjödagars nya projektledare