Ålands Sjödagar i Mariehamn 2019, 17-21 juli, innebär fem dagar och fyra nätter späckade med artistframträdanden, seglings- och motorbåtsuppvisningar, marknad och workshops i Sjökvarteret i Mariehamn.

Alla dagar pågår ett flertal publikseglingar med segelsumpen Jehu och på fredagen även med galeasen Albanus, och det blir kappsegling och defilering av olika typer av båtar. Tändkulemotorerna tuffar på i motormuséet, och det blir demonstrationer av och workshops med olika hantverk runt om på festivalområdet där det också finns hantverk och mat till försäljning. Utanför Sjöfararkapellet ordnas yoga varje morgon, och små pirater leds på tur flera gånger om dagen. På scenen bjuds det på både musik och uppvisningar av olika slag under dagtid. Det blir dans till olika sorters musik alla kvällar, och innan kvällens huvudband framträder ordnas det dansworkshop i kvällens dans: kubanskt, tango, swing eller bugg.

Onsdag är Sjösäkerhetsdagen, torsdag är Hantverksdagen, fredag är Folkmusikdagen, lördag är Maritima dagen och söndag är Barnens dag. Program och deltagare de olika dagarna präglas av dagens tema. Följ oss också på Facebook för de senaste uppdateringarna.